Anna Hale utsedd till CMO på Karo Pharma

Karo Pharma Aktiebolag (publ) (“Karo”) har utsett Anna Hale till Chief Marketing Officer (CMO) för Karo. Tillskottet speglar dels Karos tillväxt-ambitioner vars strategi drivs av geografisk expansion och utveckling av varumärkesportföljen inom konsumenthälsovård, men också det kontinuerliga arbetet att stärka och utveckla Karos kommersiella organisation.

”Vi är glada över att vi lyckats attrahera Anna Hale till Karo. Anna har en imponerande meritlista där hon levererat signifikanta affärsresultat inom olika kategorier och marknader. Hon tar med sig värdefulla internationella erfarenheter till Karo och har en gedigen verktygslåda inom marknadsföring. Anna kommer att leda utvecklingen och genomförandet av differentierade ”brand programmes”, utformade för att påskynda tillväxten i hela Karos varumärkesportfölj”, säger Christoffer Lorenzen, CEO.

Anna Hale kommer närmast från GSK Consumer Healthcare (GSK) och tillför en unik blandning av senior internationell marknadsföringserfarenhet i strategiska globala och regionala roller, samt operativt arbete i lokala roller. Under sina 15 år på GSK har hon byggt upp en stor ledarskapserfarenhet inom ”brand turnaround” samt uppskalning och upprätthållande av framgång för både globala och lokala varumärken. Senast ledde hon varumärket Parodontax till att bli världens snabbast växande tandkräm genom lansering av kreativ kommunikation, en stark pipeline av innovation och geografisk expansion till nya, snabbt växande marknader. Innan GSK tillbringade Anna 8 år på Reckitt i globala och lokala marknadsföringsroller med ansvar för ledande hygien- och hushålls-varumärken. Anna är brittisk medborgare och har en BA (Hons) från University of Nottingham.

”Jag ser mycket fram emot att börja på Karo – ett spännande företag med ett tydligt uppdrag att leverera snabb tillväxt och utöka sitt geografiska fotavtryck. Jag är exalterad över potentialen jag ser i Karos varumärkesportfölj och jag är ivrig att genomföra smarta, differentierade varumärkes- och aktiveringsstrategier som är utformade för att vinna på en marknad där konsumentvanor förändras och köpprocesser förnyas av digitalisering och e-handel”, säger Anna Hale.

Anna Hale kommer att börja på Karo under fjärde kvartalet 2021. Anna kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till Christoffer Lorenzen, CEO.
 

För mer information, vänligen kontakta:
Christoffer Lorenzen, CEO, +46 735 017 620, christoffer.lorenzen@karopharma.com

Om Karo Pharma

Karo Pharma erbjuder “Smart choices for everyday healthcare”. Vi äger och kommersialiserar tillförlitliga originalvarumärken inom receptbelagda läkemedel och receptfria konsumentprodukter. Våra produkter är tillgängliga i mer än 60 länder med kärnverksamhet i Europa och Norden. Karo Pharma har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 september 2021, klockan 08:00.